G-Sport

G-Badminton en Smashing Pluimkes vzw

Badminton is een sport voor iedereen. Aangepast badminton kan zowel staand, zittend op de grond, als vanuit de rolstoel gespeeld worden. Er is weinig verschil met het gewone badminton. Sinds 2012 spelen de G-badmintonners uit onze regio hun favoriete sport bij G-Sport Pajottenland. Vanaf het seizoen 2020-2021 worden alle G-sportactiviteiten georganiseerd door reguliere clubwerkingen, een streefdoel van GSP vzw.

Wat verandert er in de praktijk voor de G-badmintonners …? Weinig! De trainingsuren (19u.00-20.00u) blijven behouden, de trainers blijven dezelfde want ook zij maakten de overstap. Alleen de clubkleuren zijn veranderd van het GSP-groen naar donkerblauw. Daarnaast is er voor de sterkere G-sport atleten de opportuniteit van meer en wisselende sparringpartners, dankzij de integratie in een reguliere sportclub. Een win-win voor alle betrokken partijen. Ook in het bestuur van Smashing pluimkes zit een deeltje GSP met Ward Meremans als voorzitter, en Tina Bogaert als penningmeester.

Smashing Pluimkes vzw neemt ook de tradities over van G-Sport Pajottenland, met de jaarlijkse deelname aan G-badmintontornooien in Geel, Heusden-Zolder, Leuven, Neufvilles en de nationale spelen van Special Olympics. Sinds 2015 organiseert G-Sport Pajottenland ook een eigen G-Badmintontornooi in Gooik, zowel voor single spelers als voor unified teams. Het is de ideale voorbereiding op de nationale spelen voor alle deelnemers. Vanaf 2021 nemen wij deze taak op ons. Ons eerste tornooi stond gepland op 21 april 2021, maar is jammer genoeg geannuleerd omwille van Corona. Ons allereerste G-badminton tornooi zal daarom voor de eerste keer pas doorgaan op 24 april 2022. Noteer de datum alvast in jullie agenda.

Praktisch


Waar:

Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen Gooik

Wanneer:

Elke dinsdagavond van 19.00u tot 20.00u, niet tijdens schoolvakanties

Van 20.00u tot 22.00u hebben alle spelers de mogelijkheid om verder wedstrijden te spelen met de reguliere badmintonwerking


Deelnemers:

maximum 16 deelnemers


Trainers:

Tina Bogaert, Ward Meremans, Marnix De Beck, Bart Vandercammen


Kostprijs:

75€/seizoen (lidgeld + aansluiting Badminton Vlaanderen vzw)


Inbegrepen 2021-2022:

Sporttechnische trainingen olv ervaren trainers

Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid en Lichamelijke ongevallen

Kledij Smashing Pluimkes vzw


Belangrijk!

Wie beweegt en sport in een sportclub, wordt gesponsord door zijn ziekenfonds. Het bedrag ligt tussen de €15 en €30 per jaar.

Via deze link kan je jouw mutualiteit, meer informatie en het document snel terugvinden.